Urenregistratie app

Eenvoudig scannen

De uren-app is de tool waarmee je medewerkers eenvoudig de uren kunnen registeren. Bijvoorbeeld een monteur of medewerker van je bedrijf.

Werking van de app

  1. Je logt eenmalig in op de app.
  2. In het startscherm zie je een overzicht van de recente uren registratie.
  3. Start een nieuwe registratie met de startknop en selecteer een werksoort.
  4. De scanner opent en je scant een bar- of qr-code.
  5. De tijdsregistratie gaat van start.

Als de medewerker vervolgens iets anders gaat doen stopt hij de tijd of start een nieuwe tijdregistratie (de vorige registratie wordt dan automatisch gestopt).

Scan QR- en/of Barcodes

De app kan zowel barcodes als qr-codes scannen. Deze barcodes hang je bijvoorbeeld op bij een werkplek of plaats je op een werkbon/factuur.

Structuur
De barcodes moeten een een bepaalde structuur van informatie bevatten om informatie goed met elkaar te koppelen. Zo weet de app om welke klant/project het gaat.

De qr-/barcode structuur ‘projectnummer_klantnaam_klantnummer’

Een voorbeeld: ‘202011-Janssen-0121’

Eenvoudig tijd vervolgen

Vanuit het recente uren overzicht in de uren-app kun je eerder gemaakte registraties vervolgen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je meerdere dagen aan een zelfde project werkt. Je hoeft dan geen werksoort meer te kiezen en ook geen bar- of qr-code te scannen.

Om een eerdere uren-registratie te vervolgen swipe je eenvoudig naar rechts in het overzicht en tikt op ‘vervolg’. Er start dan meteen een nieuwe uren registratie. Deze registratie kopieert dan de klant, het project en de werksoort.

Locatie

Bij het starten en stoppen van een urenregistratie kijkt de uren-app op de achtergrond naar de locatie van de medewerker. Deze locatiegegevens worden per tijdsregistratie opgeslagen (mits de privacy instellingen dit toestaan).

Dit is bijvoorbeeld handig voor een werksoort zoals reistijd. In het dashboard is ook een knop ‘route‘ zodat je de route (tussen start en eind) kunt opzoeken in Google Maps.

Uren bewerken en verwijderen

Heb je een fout gemaakt bij het scannen of bij het selecteren van een werksoort? Geen probleem; in de app kun je tijdsregistraties eenvoudig bewerken en eventueel ook verwijderen.

De mogelijkheden van het bewerken zijn beperkt tot het aanpassen van de gekozen werksoort. Daarnaast kun je ook de klant/project wijzigen door middel van het scannen van een andere bar- of qr-code.

Download

Via onderstaande links download je de Android of iphone versie van de app.